SZENDERFFY ATYA HALÁLÁNAK 10-IK ÉVFORDULÓJÁRA EMLÉKEZÜNKKelenvölgy, mindenki által szeretett, egykori plébánosa, Szenderffy Ferenc atya, protonotárius kanonok, életének 86., áldozópapságának 62. évében 2013. március 4. napján, éppen most tíz éve tért vissza Teremtőjéhez, akit e földi életben mindvégig hűségesen szolgált.
Emlékezetes az az áprilisi nap 1992-ben, amikor Verbényi István albertfalvi plébános atya, aki már akkor egy éve istápolta szeretettel Kelenvölgy elárvult híveit, megmutatta kívül-belül omladozó templomunkat Ferenc atyának és kérte Őt: legyen e rászoruló nép lelki atyja és gondozója. Ferenc atya ekkor már 21 éve szolgált Halásztelken, ahol megálmodta és Csete György, organikus építész tervei alapján megvalósította az ország egyik legszebb emblematikus félgömb alakzatú templomát. Úgy érezte, egy új hely, Kelenvölgy, kihívás számára, még 65 évesen is erejét megmutató, szép feladat lehet.
A kelenvölgyi templombúcsún, Szentháromság vasárnapján már Kelenvölgy plébánosaként celebrálta az ünnepi szentmisét, lelkesítő bemutatkozással. Ferenc atya nagy tervekkel kezdte meg a léleképítést, valamint a templom és környezetének megújítását. A gyerekekkel és az ifjúsággal is könnyen talált kapcsolatot. Újjá szervezte a hitoktatást, megalakította a IV. Béla király cserkész csapatot. Közösségeket épített, a szentmisére járók száma és lelkülete folyamatosan növekedett. Kelenvölgy meghatározó személyisége lett.
Megnyerő, fiatalos lendülete, munkabírása, imádságos, mosolygós lelkülete ösztönös tiszteletet hívott elő az emberekből. Ferenc atya megjelenése mindenhol a szeretetet sugározta.
Általa jobb lett a világ!
Jó ízléssel és hozzáértéssel újjá varázsolta a templomot. Régi pompájában tündököl mind ma is Haranghy Jenő csodálatosan megkomponált Szentháromság oltárképe. Ismét egy új templomot épített, Isten és a kelenvölgyi lelkületünk házát. Egyszerű ember volt, szeretete mindenkit megérintett, közénk valónak éreztük.
Isten embere volt!
Tíz éve már, hogy azon a fagyos, szeles, de napsütéses napon, március 16-án egy emberként zarándokoltunk hozzád, hogy elkísérjünk szüleidhez a halásztelki temetőbe, csak a tested végső nyughelyére. A kelenvölgyiek szeretetével és ígéretével gondolunk Rád most is és hálás szívvel emlékezünk.


Pillanatképek Ferenc atya életébőlFerenc atya gyémántmiséje


Ferenc atya keresztel


Ferenc atya jó kedvre derít


A nótázást időben kell tanítani


Komoly férfiak egymás között


Kató néni ajándékaSzenderffy atya cserkészei körében

2011-ben templombúcsú a Szent Lipót templomban


Beszélgetés tisztelői körében


Áldjon meg titeket az Isten!